Kommende Konserter

7. Februar.

kl. 20-23 På The Irish Viking

Jam med Electric Coil Blues Band som åpningsband.

Vocals:Lars Skjoldal

Lead guitar:Jostein Jacobsen

Rhytm guitar:Ole Berg

Bass: Kolbein Erik Gaarmand Tjelle

Drums: Erik Vilhelm Andersen

 

1 års jubileum 7 mars🎈🎈

Tubesnakes Fra Stord spiller!

Stord sitt eige bluesband «Tubesnakes» har 25-års jubileum i 2019. Bandet byrjar jubileumsåret med igjen å innta scenen til Haugesund Bluesklubb: «Irish Viking» Torsdag sjuande mars.  Bandet er for tida i studio og har klart eitt fint knippe nye låtar som vert gjeven ut på «Tubesnakes» sin fjerde fullengdar  til hausten. Musikarane har årelang fartstid i bluesen si teneste, på festivalar og klubbar i både inn og utland.  I tillegg til Tubesnakes sine eigne songar presenterer dei låtar frå storleikar som BB King, Albert King, Muddy Waters, Jimi Hendrix og Eric Clapton.

 

 

Tubesnakes er:

Rolf Martin Haldorsen gitar og vokal

Per Kenneth Hauan tangentar

Johnny Stensletten bass

Per Inge Stensletten trommer

1791c918-9fcf-4c58-bc5b-4326f0820b5b

 

2. Mai

TERRAPLANE

Kl. 20-23 på The Irish Viking

Her blir den gamle spillestilen holdt i hevd av den fantastiske Roald M Holmstrøm på gitar mens Arnt Ove Kvernenes ikke er bundet av tradisjoner og tilfører et moderne uttrykk med sin måte å traktere munnspillet. På tangenter har Trond Valle funnet seg godt til rette på pianokrakken og spiller så det ryker. Kompet er bunnsolid og består av Vidar Støyva som behersker denne stilen bedre enn de fleste og Geir Jørgensen som har lang erfaring med storband har stålkontroll på bassen.
Roald ,Geir og Arnt Ove tar seg også av vokalen etter beste evne. Musikerne har lang fartstid og har vært med i band som MASH, Hard Luck , Robert Taylor band, Haugaland storband, Deitra Farr , Bjellands Ugras m.fl så det skal ikke stå på rutinen når Terraplane besøker dere.
Haugesunds Avis skriver:
» Humørspredere som holdt stemningen oppe mens vokalist Arnt Ove Kvernenes i Terraplane (snedig navn; oppkalt etter både Haugesund kommune fra 2007 og Robert Johnson-melodien «Terra-plane Blues» fra 1936) fyrer opp rundt det godt samspilte bandet.»
«Bluesdisiplene Terraplane koblet på strømmen til klasseavslutning for denne gang. «

 

 

6. Juni. Rich Harper Band

The Irish Viking   kl. 20- 23

 

 

 

                  Vi er glade for å presentere

      The Rich Harper Band  som skal på sin siste Norgesturne.

    Blues/rock power trio av verdensklasse basert i Los Angeles.

Dette er bandet som tok Åmåls Blues Fest (Sverige) med storm i 2004, og som forårsaket et skred av entusiastiske leserbrev i etterkant. Rich Harper er en gudbenådet gitarist og entertainer av rang og han har satt sammen et meget sterkt og svingende band.

Bandets norske promoter traff karene tilfeldig i en lokal club i Los Angeles området en Lørdag ettermiddag for 18 år siden: ”Puben var tettpakket, musikken og intensiteten var enorm og Rich Harper med sin fenomenale musikalske kreativitet holdt et tett grep om sitt publikum og det hele var en fantastisk opplevelse – noe jeg aldri hadde opplevd maken til. Det var en kl.16 -19 konsert, men publikum forlangte et extra halvt sett!

Jeg sa da til meg selv at ”musikk elskere verden rundt fortjener å oppleve dette!”

 

Siden den gang har bandet turnert Norge fra Alta i nord til Lista i syd og store deler av Moder Jord fra Europa til Asia og Australia inkl. Byron Bay Festivalen, samt utgitt ytterligere 7 CDs (9 totalt). Den siste, ‘Ellwood & Me’ som er acoustic, kom ut i October 2015 og har fått ypperlig kritikk av DJs verden rundt.

 

Sverige har stått på plakaten nesten hvert år siden Åmåls Blues Fest i 2004, og de var tilbake der for fjerde gang i 2018.

 

Sommeren 2008 turnerte bandet Norge og Danmark for første gang og deltok på de store blues festivalene – Skånevik, Canal Street (Arendal) og Notodden i tillegg til en rekke mindre festivaler og klubber under den 6 uker lange sommer turneen. Konsertgåere fikk en musikalsk opplevelse av de sjeldne, og i Arendal kom Politifullmektig Asbjørn Olsen opp til scenen etter showet, grep Rich’s hand og uttalte:

”Mister Harper – this has been the best two hours of my LIFE!”